Έχετε αγχωθεί με τα περιττά κιλά που σας βασανίζουν τον τελευταίο καιρό και θέλετε πάση θυσία να απαλλαγείτε από αυτά. Μην καταφύγετε σε ακραίες δίαιτες που υπόσχονται μαγικά να χάσατε πολλά κιλά σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως με τις παρακάτω δίαιτες θα ξαναπάρετε όλο το βάρος που χάσατε, θα σοκάρετε το μεταβολισμό σας και πιο βασικό θα θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο αλλά και σε σοβαρή έλλειψη τον οργανισμό σας σε θρεπτικά συστατικά. Οι δίαιτες αυτές είναι :
1.    Αποτοξίνωσης, μόνο με φρούτα και λαχανικά. Η γρήγορη απώλεια σωματικού βάρους θα προέλθει από την απώλεια μυϊκού ιστού και υγρών και όχι λίπους.
2.    Υποθερμιδικές, δίαιτα κάτω των 1000 θερμίδων που θα οδηγήσουν σε σοβαρή έλλειψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που μπορεί να προκαλέσει αναιμία, διαταραχή της έμμηνου ρύσης, τριχόπτωση, κόπωση κα.
3.    Χημικές, απομονώνουν βασικές ομάδες τροφίμων π.χ. υδατάνθρακες βασική πηγή ενέργειας ή καταφεύγουν σε συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων περιορίζοντας κατά πολύ τις διατροφικές επιλογές.

 

Γράφει η:

Αναστασία Σιατήρα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc
,

Λάρισα, Όγλ 3α
Τηλ.: 2410236356 6936 788220

www.mydiet4u.com

https://www.facebook.com/Siatira