Για να μπει κάποιος σε ένα πρόγραμμα διατροφής και να μπορέσει να το ακολουθήσει πιστά προκειμένου να αρχίσει να χάνει το επιπλέον βάρος που τον ταλαιπωρεί, πρέπει πρώτα να περάσει από κάποια βασικά στάδια έτσι ώστε η προσπάθειά του αυτή να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Έτσι λοιπόν για να πάρει κάποιος την απόφαση να αδυνατίσει χρειάζεται πρωταρχικά να το θέλει πραγματικά και όχι να του το επιβάλουν άλλοι.

Βασικό και πάνω από όλα είναι να αναγνωρίσει το πρόβλημα που τυχόν υπάρχει, είτε σε θέμα εμφάνισης, είτε σε θέμα υγείας. Αν καταλάβει από μόνος του πως πρέπει να διορθώσει κάτι που τον ενοχλεί αισθητικά (πχ. άσχημη εικόνα σώματος) ή ιατρικά (πχ. διαβήτη, υπέρταση) τότε μόνο μπορεί να προσπαθήσει πραγματικά. Αν δεν κατανοήσει πως υπάρχει πρόβλημα δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία επίλυσής του ποτέ.

Μαζί θα δούμε πόσο έτοιμος είναι κάποιος να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διατροφής.

Δεν υπάρχουν ούτε μυστικά, ούτε κόλπα … αλλά ούτε τρικ για να πετύχει μια διατροφή!!! Πειθαρχία, θέληση και υπομονή χρειάζεται μόνο!!!!

Παρακάτω ακολουθούν 3 βασικά βήματα που πρέπει να υπάρχουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους:

1. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ … τι μας οδηγεί στο φαγητό πχ. (πλήξη, στεναχώρια).

2. ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ….ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ πχ. (υπάρχουν στο σπίτι, τα τρώει ο φίλος μας) …. θέλω να σταματήσω να αναζητώ και να τρώω άχρηστες θερμίδες.

3.ΘΕΤΩ ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ … πιο υγιεινές που θα με βοηθήσουν να τηρήσω το πρόγραμμα διατροφής … (δεν αγοράζω παχυντικά τρόφιμα, πετάω ό,τι άχρηστο υπάρχει στο ντουλάπι).

Πάντα θα υπάρχουν λιχουδιές στο σπίτι ή θα τρώει κάποιος δίπλα μας … το θέμα είναι να αναρωτηθούμε αν πραγματικά θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία απώλειας βάρους χωρίς να βρίσκουμε συνέχεια δικαιολογίες και να καταφεύγουμε σε άσκοπο τσιμπολόγημα και στο τέλος να αναρωτιόμαστε τι φταίει και δεν χάνουμε κιλά!!!

 

Αναστασία Σιατήρα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc
,

Λάρισα, Όγλ 3α
Τηλ.: 2410236356 6936 788220

www.mydiet4u.com

https://www.facebook.com/Siatira