Το  Πάσχα πέρασε και δυστυχώς για όλους,  πρέπει να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς εργασίας αλλά και πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν αλλά… η ζυγαριά μας  επανέφερε στην πραγματικότητα και  τα παραπάνω κιλά μας υπενθυμίζουν ότι ξεφύγαμε λίγο, πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι!

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε; Πανικός για αποτοξίνωση,  μονοφαγία ή επικίνδυνες στερητικές και χημικές δίαιτες; Φυσικά όχι. Ούτε την ψυχραιμία μας χρειάζεται να χάνουμε, ούτε να καταφεύγουμε σε ακραίες λύσεις.

Όσον αφορά τις σκέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι και να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος (κιλά που χάσαμε γρήγορα μετά από διακοπές με αυστηρές - στερητικές δίαιτες για να εμφανιστούμε στις παραλίες… και που μετά φυσικά τα ξαναπήραμε με ιδιαίτερη ευκολία).

Έξυπνα και εύκολα tips που θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε τη μάχη με τη ζυγαριά :

1. Μειώστε το κόκκινο κρέας και τα ακόρεστα λιπαρά (κρέμες, βούτυρο).

2. Αποφύγετε τα γλυκά και τη ζάχαρη.

3. Περιορίστε το αλκοόλ.

4. Προτιμήστε να φτιάξετε ένα smoothies από το να αγοράσετε έτοιμο παγωτό που περιέχει αρκετά λιπαρά και ζάχαρη.

5. Επιλέξτε φυσικούς χυμούς, όχι στυμμένους ώστε να περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

6. Προτιμήστε δροσερές σούπες και σως που έχουν ως βάση το γιαούρτι.

7. Επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, ως σνακ για να κόψουν την έντονη πείνα και λιγούρα, προκειμένου να πέσετε σε ανθυγιεινά ατοπήματα.

Τα κιλά των διακοπών χάνονται εύκολα αρκεί να ακολουθηθεί το σωστό πρόγραμμα χωρίς υπερβολές και άσκοπες στερήσεις με τη βοήθεια, πάντα, του πιστοποιημένου διαιτολόγου σχεδιάζοντας ένα καθαρά «εξατομικευμένο» διαιτολόγιο με σκοπό όλα τα επιπλέον κιλά να χαθούν μόνιμα, σωστά και προπάντων υγιεινά.

Ο πανικός που καταβάλλει μερικές και μερικούς για γρήγορη απώλεια βάρους, έχοντας την ψευδαίσθηση του μόνιμου αποτελέσματος, μπορεί να θέσει σε πολλούς κινδύνους τα εν λόγω άτομα μιας και η συχνή αυξομείωση βάρους επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τη ψυχολογία μας, αλλά και τον μεταβολισμό μας.

Με το καλό να έρθει το καλοκαίρι λοιπόν!

 

Αναστασία Σιατήρα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc
,

Λάρισα, Όγλ 3α
Τηλ.: 2410236356 - 6936 788220

www.mydiet4u.com

https://www.facebook.com/Siatira