Το φαγητό είναι απόλαυση για κάθε άνθρωπο, είτε δουλεύει στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς είτε όχι. Υπάρχουν όμως επιλογές που όχι μόνο δεν μας προσφέρουν τίποτα θρεπτικό αλλά είναι και ανθυγιεινές.

 

Ας δούμε μερικές από αυτές:

1. Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντικαταστήσουμε φρέσκα τρόφιμα που μπορούμε να τα βρούμε στη φύση με προϊόντα που είναι συσκευασμένα - κονσερβοποιημένα. Όταν ένα τρόφιμο είναι κονσερβοποιημένο τα συντηρητικά και τα πρόσθετα αυξάνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται η θρεπτική αξία του προϊόντος.

2. Λάδι από πλαστικό δοχείο

Ενώ το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, μιας και βρίσκεται στη βάση της Διατροφικής Μεσογειακής Πυραμίδας, με πληθώρα ωφέλιμων λιπαρών οξέων, μπορεί να μετατραπεί στη χειρότερη και πιο ανθυγιεινή τροφή όχι μόνο αν τηγανιστεί αλλά και αν αποθηκευτεί σε πλαστικό μπουκάλι μιας και μεταφέρονται πολλά και βλαβερά στοιχεία του πλαστικού στο περιεχόμενό του.

3. Αναψυκτικά

Η κατανάλωση αναψυκτικών έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και αποτελεί ισχυρό παράγοντα προδιάθεσης για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2. Είναι ίσως μια από τις χειρότερες επιλογές μιας και δεν έχει να προσφέρει τίποτα θρεπτικό παρά μόνο αρκετή ποσότητα ζάχαρης και ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων.

4. Προτηγανισμένα προϊόντα

Τα περισσότερα προτηγανισμένα προϊόντα είναι συνήθως πλούσια σε λίπος και νάτριο, ότι πρέπει δηλαδή για αυξημένη αρτηριακή πίεση και υπερλιπιδαιμίες. Ενοχοποιούνται τόσο για την παχυσαρκία όσο και το μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

 

 

Αναστασία Σιατήρα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Msc

Λάρισα, Όγλ 3α
Τηλ.: 2410236356 - 6936 788220

www.mydiet4u.com

https://www.facebook.com/Siatira