Το να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχετε προσλάβει ημερησίως μέσω της διατροφής είναι τελείως μάταιο!!!!

Η εξήγηση πολύ απλή:

 

1. Μόνο ένας διαιτολόγος γνωρίζει ποιος είναι ο βασικός μεταβολισμός σας, δηλαδή οι καύσεις σας σε πλήρη ηρεμία αλλά και ο συνυπολογισμός των θερμίδων μέσω της φυσικής δραστηριότητας, το λεγόμενο  ενεργειακό μας ισοζύγιο .

2. Η αναλογία των μακροθρεπτικών συστατικών είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε μόνοι μας, αφού δεν γνωρίζουμε τις ημερήσιες ανάγκες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία η οποία διαφοροποιείται για κάθε άτομο ξεχωριστά σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας του.

3. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τα μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας προκειμένου να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες, σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και ταυτόχρονα να παραμείνει υγιής ή να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Απεγκλωβιστείτε λοιπόν από το άγχος της θερμίδας και δείτε το λίγο πιο σφαιρικά. Ένα κομπιουτεράκι δεν θα μας λύσει το πρόβλημα, ίσα ίσα που θα μας προκαλέσει πολλά διατροφικά λάθη και αρκετό άγχος!!!

 

Αναστασία Σιατήρα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Msc

Λάρισα, Όγλ 3α
Τηλ.: 2410236356 - 6936 788220

www.mydiet4u.com

https://www.facebook.com/Siatira